به گزارش مهر به نقل از صدا و سیما، حسینعلی امیری با بیان اینکه حوزههای اصلی اخذ رای شامل ۲۰۷ حوزه در کشور است، اظهار داشت: برآورد میشود که تقریباً حدود شش هزار نفر نسبت به دوره گذشته مجلس شورای اسلامی بیشتر نامزد شوند و پیشبینی میشود انتخابات پرشکوهی را در ۷ اسفند ۱۳۹۴ در کشور شاهد باشیم.
وی ابراز امیدواری کرد، این انتخابات باشکوه و پرشور به ارتقای امنیت و وحدت و انسجام ملی منجر شود و یک مجلس در تراز جمهوری اسلامی ایران شکل بگیرد.
سخنگوی وزارت کشور گفت: تمهیدات لازم برای برگزاری انتخابات از اواخر سال گذشته شروع شده است و یکی از مسائل مهمی که در این دوره خواهیم داشت انتخابات الکترونیکی در بخشهایی از کشور است.
امیری افزود: دولت مصوب کرد که در کلانشهرها و تعدادی از شهرستان هایی که بستر فراهم است، انتخابات به صورت الکترونیکی برگزار شود.
وی با اشاره به اینکه زیرساختهای لازم برای انتخابات الکترونیکی در کشور فراهم است، گفت: انتخابات ۲۵ فرایند دارد که تا به حال ۲۴ فرایند آن، از ثبتنام تا مرحله اخذ رأی به صورت الکترونیکی انجام شده است.
سخنگوی وزارت کشور با بیان اینکه نکته قابل توجه در این دوره اجرای فرایند بیست و پنجم، یعنی جایگزین کردن صندوقهای الکترونیکی به جای صندوقهای دستی است، افزود: با توجه به اینکه انتخابات علاوه بر مردم که رکن اصلی هستند، دو رکن دیگر «اجرا و نظارت» هم دارد، این دو رکن باید با شورای نگهبان هماهنگ شود و این تعاملات و بحثهای هماهنگی از اسفند ماه گذشته آغاز شده است.
امیری گفت: در این انتخابات صندوق های اخذ رأی ساخته شده نمونه در اختیار شورای نگهبان قرار گرفت و آنها نظرهایی داشتند و اعمال شد؛ درخصوص نمونه دوم دستگاه که در دو هفته گذشته در جلسه شورای نگهبان ارائه شد، کارشناسان توضیحاتی دادند و سوالاتی مطرح و پاسخ داده شد
- شورای نگهبان با انتخابات الکترونیک موافق است
وی درخصوص رویکرد شورای نگهبان افزود: شورای نگهبان با انتخابات الکترونیکی موافق است؛ البته به نحوی که نظارت شورای نگهبان در این زمینه تأمین شود و آنها با جدول زمانبندی و تجهیزات فنی صندوقهای اخذ رأی الکترونیکی موافقت کردند.
سخنگوی وزارت کشور ادامه داد: درخصوص حوزهها و بحث ای نرمافزاری در حال مذاکره هستیم و کارشناسان دو دستگاه هم جلساتی در این زمینه برگزار میکنند.
امیری اظهار داشت: انتخابات گذشته مجلس شورای اسلامی در ۱۴ شهرستان به صورت الکترونیکی برگزار شد و در این دوره شاهد توسعه انتخابات الکترونیکی هستیم.
وی گفت: صندوقهای الکترونیکی سه قسمت دارد؛ یک قسمت مجری، یک قسمت ناظر و قسمت سوم همان صندوق الکترونیکی است و این صندوق طوری طراحی شده است که برای همه حتی نابینایان قابل استفاده و از دقت و سرعت لازم برخوردار باشد و هزینه کمتری داشته باشد.
امیری درخصوص بخشهایی که انتخابات غیرالکترونیکی در آنجا برگزار میشود، تصریح کرد: در آنجا انتخابات مانند سابق به صورت دستی است و در آنجا هم صندوقهایی را میگذاریم که نسبت به گذشته متفاوت و شفافتر است.
نظر شما